نادر ابراهیمی خالق «آتش بدون دود» درگذشت
نادر ابراهيمی شاعر، و نویسنده مشهور ایرانی و خالق آثاری چون «آتش بدون دود» و «بار دیگر شهری که دوست داشتم» پس از چند سال دست و پنجه نرم کردن با بیماری، امروز پنجشنبه ۱۶ خرداد در سن ۷۲ سالگی درگذشت. مهمترین اثر این نویسنده که مدتها در ترکمن صحرا زندگی کرد و عاشق مردم ترکمن بود رمان چند جلدی “آتش بدون دود” است که حکایت عشق ها و جنگها در ترکمن صحراست. نادر ابراهيمي كه سالها از وجود تومور در سر رنج میبرد، ساعت ۱۵:۱۵ بعد از ظهر امروز پنجشنبه درگذشت.
لینکها به ترتیب امتیاز مرتب شدهاند:
نادر ابراهيمي به يك عاشقانهي آرام پيوست ـ۱۷۰ کلیک
isna.ir
نادر ابراهيمي كه چند سالي بيمار بود، امروز پنجشنبه 16 خرداد از دنيا رفت. به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين نويسنده پيشكسوت به دليل عوارض ناشي از بيماري كه طي چند سال گذشته او را رنج ميداد، ساعاتي قبل در منزلش درگذشت. مراسم تشييع پيكر اين هنرمند طبق اعلام خانوادهاش بعد از تعطيلات انجام خواهد شد و زمان دقيق آن متعاقبا اعلام ميشود. نادر ابراهيمي متولد 14 فروردينماه سال 1315 در تهران است كه در سن 72 سالگي از دنيا رفت. از آثار اين نويسنده به «خانهاي براي شب»، «آرش در قلمرو ترديد (يا: پاسخناپذير)»، «هزارپاي سياه و قصههاي صحرا»، «افسانهي باران»، «در سرزمين كوچك من» (منتخب آثار)، «تضادهاي دروني»، «انسان، جنايت، احتمال»، «مكانهاي عمومي»، «در حد توانستن» (شعرگونه)، «غزلداستانهاي سال بد»، «ابوالمشاغل» (زندگينامه) و «فردا مشكل امروز نيست» و «يك عاشقانهي آرام» ميتوان اشاره كرد.
بدرود شهری که دوست میداشتمات / حسین نوروزی ـ۹۳ کلیک
hoseinnorouzi.com
نگاهی به زندگی و کارنامه نادر ابراهیمی به مناسبت درگذشت این نویسنده و هنرمند:«ابراهیمی، مولف پرکاری بود و تا پیش از آغاز بیماریاش، حدود ۱۲۰ كتاب نوشت و منتشر کرد. نادر، نویسندهء کودک و نوجوان بود. در واقع از پیشگامان جدی این عرصه بود. در زمينهء ادبيات كودك و نوجوان، نزديك به ۵۰ و اندی كتاب تاليف كرد. اين كتابها اغلب داستان بوده و بخشی هم به ايرانشناسی و نيز مسايل آموزشی اختصاص دارد. ابراهیمی در ترجمه هم دستی داشت و سه كتاب برای اين گروه سنی ترجمه كرد. تصویرسازی میکرد؛ تصويرسازی نزدیک به ۱۰ كتاب را بهعهده داشت و حتی در سالهای انقلاب، تعدادی کتاب برای نوجوان منتشر کرد که تمام کارهایاش را خودش کرده بود: نویسنده، تصویرساز، و تاپیپیست! خودش با دستخط خودش، تمام کتاب را نوشته بود و بههمان شکل منتشر کرده بود. «برادر من مجاهد، برادر من فدایی» و «نیروی هوایی» به گمانام از همانها بود. كتابهای بسياری را ويرايش كرد. قصهها و مطالب بسياری نيز در مطبوعات كودك به چاپ رساند. ابراهيمی از معدود نويسندگانی بود كه دهها كتاب داستانی با محوريت انقلاب، برای اين گروه سنی، در همان سالهای آغازين نوشته و منتشر كرد؛ مجموعه «قصههای انقلاب» از آن جملهاند. علاوه بر مجموعه كتابهای « قصههای انقلاب»، مجموعهء كتابهای «قصههای اعتراض»، «قصههای ريحانه خانم»،«حكايت های خوب قديم، برای كودكان»، « من زير زمين زندگی میكنم » و مجموعهء «ايران را عزيز بداريم» از جمله آثار او در اين زمينه هستند. گرچه در مقام مقایسهء محتوایی، خط فکری نادر شاید د تمام این کتابها، یکسان نباشد و مثلا نگاهاش به عنوان یک «انقلابی»، تفاوتهای چشمگیری هم در آثار مختلف چندینسالهاش پیدا کرده باشد. باری....
«هليا»، اسمی كه نادر ابراهيمی آن را ساخت ـ۱۱۰ کلیک
chn.ir
«هليا» اسمي كه براي نخستين بار در ايران به وسيله نادرابراهيمي، در كتاب «بار ديگر شهري كه دوست مي داشتم» به كار رفت، ساخته خلاقيت نويسنده آن است، ريشه تاريخي ندارد و با اين حال ميان مردم، به عنوان اسمي زنانه، رواج يافته است. نادر ابراهيمي كه در سال هاي اخير به دليل بيماري، خانه نشين شدهاست، نام «هليا» را سالها پيش، در مسافرتي از تهران به اصفهان خلق كرد. فرزانه منصوري، همسر نادر ابراهيمي درباره چگونگي شكل گيري اين اسم زنانه در ذهن نويسنده رمان «آتش بدون دود»، گفت:« سال ها پيش، نادر ابراهيمي در حالي كه با اتوبوس از تهران به اصفهان سفر مي كرد، شروع به بازي و در هم ريختن واژه«الهي» كرد تا بتواند از دل آن نامي خوش آهنگ و متفوت بسازد. پس از مدتي واژه خود ساخته«هليا» را از به هم ريختن حروف واژه «الهي» ساخت و در داستان بلندش «بار ديگر شهري كه دوست مي داشتم» به كار برد. مدت ها بعد نادرابراهيمي متوجه شد كه واژه «هليو» در لاتين قديم به معني خورشيد است.» فرزانه منصوري، همسر نادر ابراهيمي، ادامه داد:«پس از انتشار كتاب، اين اسم در ميان مردم رواج زيادي پيدا كرد و جزو نام هاي ايراني محسوب شد. بارها پيش آمده است كه خوانندگان داستان «بار ديگر ...» تماس گرفته اند و ضمن جويا شدن معني اين اسم، گفته اند كه مي خواهند اسم دخترشان را «هليا» بگذارند.»
نادر ابراهیمی، نویسنده ایرانی، درگذشت (بیبیسی) ـ۱۱۶ کلیک
bbc.co.uk
نادر ابراهیمی نویسنده، تصویرگر و سینماگر ایرانی، بعد از ظهر روز پنج شنبه پس از تحمل ۹ سال بیماری در سن ۷۳ سالگی در بیمارستانی در تهران در گذشت.
هوش را به كار نبردن گناه كبيره است --- نامه منتشر نشده ابراهيم گلستان به نادر ابراهيمي ـ۱۳۳ کلیک
shahrvandemroz.blogfa.com
ميهن يك قطعه خاك نيست. خاك هرجاهست. ميهن آن ميهني كه لايق دلبستگي باشد تركيب ميشود از فضاي فكري يك دسته آدم شايسته. شايستگي هم از فهم ميآيد نه از اطاعت بيگفتوگوي هردستور، حتي اگر دستور از روي فهم و دقت و انصاف هم باشد. حيف است آنچه "عاطفه"اش نام ميدهي فدائي و قرباني خيال غلط باشد. يك جا ميگوئيم ماهمه ايراني فلان و فلان هستيم، اما به هركسي كه دراين قطعه خاك، كه گفتم، با آن زبان كه از بچگي فقط با آن نفس كشيده، زر زده، انديشيده، خنديده، گريه كرده – با آن زبان سخن بگويد كه اين طبيعي و درحد قدرت او هست، و اين زبان "تركي" هست، [...]اما همان زبان را "لهجه" ميخوانيم. "ميگوئيم لهجه محلي آذري". امااين لهجه محلي درفارس هم هست. و بعد با كمال پرروئي ميخواهي همچنان با تو يكي باشد. بعد هم قيقاج ميزني، و نادرشاه را كه ترك بوده و حوصله مهملات ترا هم نداشت ميستائي چون رفت هند غارت كرد، ميستائي هرچند بر حسب آن سنت او را نبايد داراي هوش و فكر بداني. بهترين اشعار رزمي وبزمي را برايت مردي از گنجه آورده است. حالا بگو كه اين زبان تركي چندصدسالي بعد از اورسيد به گنجه يا تبريز. دستوردار از اين نارو. دست ورداريم ازاين فريب به خود دادن. تقسيمبندي جغرافيائي، زباني، خوني، نژادي را بريز دور. .
نادر ابراهیمی . چهل نامه کوتاه به همسرم ( آخرین نامه ) ـ۳۷۸ کلیک
adabkade.com
نادر ابراهیمی در این نامه از خانواده ، دوستان و هم اندیشان خود نکاتی را درخواست کرده است که پس از مرگش انجام دهند ./
من از نادر آموختم ( کمال تبریزی ) ـ۶۷ کلیک
7sang.com
روزهایی که جوان بودم و تازه کار، و به دنبال آموختن، سعی میکردم در کلاسهای اساتید ویژهء آموزش هنر شرکت کنم. یکی از انها کلاسی بود که همیشه برایم جذابیت خاصی داشت؛ و هر روز در آن مفاهیم تازه و غیر تکراری میآموختم _ کلاس درس استاد نادر ابراهیمی. نفوذ کلامش عمیق بود و پرمعنا؛ و همیشه حرفهایی میزد که وادار به تفکر میشدم. لحن بیانش به گونه ای بود که مرا به ساحت دیگری از زندگی اشاره میداد! از او یاد میگرفتم که همهء پدیده ها ظاهر و باطنی دارند، خلوت و جلوتی دارند؛ و آشکار و پنهانی دارند! از نادر ابراهیمی یاد گرفتم که ساحت هنر و هنرمند، یافتن باطن و خلوت و پنهان است در بستر ظاهر و جلوت و آشکار. یاد گرفتم آنچه به چشم میآید مرا نفریبد! و همیشه به دنبال رازهای پنهان جستجو کنم. این سرمایهء عظیمی بود که استاد بی هیچ چشمداشتی در کف من نهاد. از او یاد گرفتم که اخلاق در کار به اندازهء خود کار اهمیت دارد. فروتنی و اعتماد به نفس، در کار هنرمند، هم ارزِ هم اند و تجربهء شکست و پذیرفتن آن به اندازهء شادی ناشی از پیروزی، هنر را صیقل میدهد. من از نادر ابراهیمی آموختم که هنر نمایش و سینما خلاقیتی است که در جمعیت شکل میگیرد. با هم بودن و با هم خوب بودن و به علایق و سلایق یکدیگر احترام گذاشتن، قدم اول ابداع و نوآوری است. امروز که به کلاسهای درس او فکر میکنم، یک نوع نگاه متفاوت در نظرم جلوه میکند؛ شاید
شاعر و نويسنده ي مشهور ايراني ، نادر ابراهيمي ، درگذشت ـ۵۵ کلیک
radiozamaaneh.com
نادر ابراهيمی شاعر، و نویسنده مشهور ایرانی و خالق آثاری چون «آتش بدون دود» و «بار دیگر شهری که دوست داشتم» پس از چند سال دست و پنجه نرم کردن با بیماری، امروز پنجشنبه ۱۶ خرداد در سن ۷۲ سالگی درگذشت.
زندگینامه نادر ابراهیمی ـ۸۹ کلیک
persianlanguage.ir
نادر ابراهیمی در ۱۴ فروردین سال ۱۳۱۵ در تهران بهدنیا آمد. تحصیلات مقدماتی را در این شهر گذراند و پس از گرفتن دیپلم ادبی از دبیرستان دارالفنون، به دانشکدهٔ حقوق وارد شد. اما این دانشکده را پس از دو سال رها کرد و ... ... وی در سن 73 سالگی در بعد از ظهر پنج شنبه 16 خرداد 1387 به علت بیماری در تهران در گذشت.