دفاع بی سابقه رفسنجانی از آزادی مطبوعات در خطبه های نماز جمعه
اکبر هاشمی، رییس مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز گذشته در خطبه های نماز جمعه به طور بی سابقه ای به بحث آزادی مطبوعات پرداخت
لینکها به ترتیب امتیاز مرتب شدهاند:
انتقاد هاشمي از رشد فضاي سانسور در رسانه ها
ـ۲۰۶ کلیک
www.etemaad.com
هاشمي رفسنجاني از نحوه اطلاع رساني دولت درباره حادثه شيراز انتقاد کرد.رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام که امامت نماز جمعه اين هفته تهران را برعهده داشت، گفت؛ ما شاهد يک حرکت زشت تروريستي در حسينيه سيدالشهداي شيراز بوديم و در اين حادثه مردمي که براي شنيدن قرآن و موعظه آمده بودند به خاک و خون کشيده شدند، گرچه مسوولان امنيتي در روزهاي اول منکر بودند که اين تخريب است، شايد به خاطر مصالحي که خود تشخيص داده بودند، و ظلم کردند به مردمي که آنجا مجروح شدند، 200 نفر آسيب ديدند و کساني که واقعاً شهيد شده بودند آنها را شهيد نشناختند، ولي خب وزير اطلاعات ديروز مساله را حل کرد و گفت تخريب است و يک عقده از دل مردم شيراز که مي ديدند نظريه اول درست نيست، باز کرد.رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه اطلاع رساني شأن انبيا است، اظهار داشت؛ ما در ايران به خاطر خاطره تلخي که از رژيم شاهنشاهي داشتيم در قانون اساسي بعد از پيروزي انقلاب توجه زيادي به مطبوعات کرديم و چهار اصل قانون اساسي به مطبوعات اختصاص داده شد و يک اصل آن به صدا و سيما.وي با بيان اينکه در قانون اساسي به شدت با سانسور مخالفت و به آزادي مطبوعات توجه ويژه شده، همچنين تاکيد شده که در رسيدگي به تخلف مطبوعات بايد مسير و حرکت عادلانه يي را در پيش گرفت، گفت؛ مطبوعات ما در حال حاضر با آنچه در قانون اساسي آمده فاصله دارند و بايد نيرومندتر و صحيح تر، مسوولانه تر و بالنده تر با مسائل واقعي جامعه برخورد کنند.هاشمي با بيان اينکه مطبوعات ابزار آگاهي انسان اند، افزود؛ انساني که بدون آگاهي باشد انسان نيرومندي نيست، اما انسان آگاه سرمايه بشر است.
رفسنجانی: مخالف گنجاندن ولایت فقیه در قانون اساسی بودم
ـ۴۵۱ کلیک
www.rajanews.com
هاشمی رفسنجانی در مجموعه مصاحبه های صادق زیباکلام با وی درخصوص نظر خود پیرامون گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی جمهوری اسلامی براي اولين بار اظهار داشت: شايد خيلي ها ندانند که وقتي در مجلس خبرگان به بحث ولايت فقيه که توسط عده يي مطرح شد، رسيديم من مخالفت کردم. حالا اگر يادم باشد مثال هاي زيادي مي توانم براي شما بياورم که نشان مي دهد من همواره مخالف ديدگاه ها و نظرات راديکال تند و افراطي بودم. در همه موارد و عملاً پيرامون همه مسائل. به عنوان مثال بحث هايي که در مجلس خبرگان بر سر بندهاي مختلف قانون و حتي اصل ولايت فقيه داشتيم کاملاً مبين خط و جهت تفکر سياسي من است.
دفاع بیسابقه هاشمی رفسنجانی از مطبوعات
ـ۲۷۳ کلیک
radiozamaaneh.com
تا کنون هرگز درباره روز جهانی آزادی مطبوعات در نماز جمعه تهران سخنی به میان نیامده بود با این حال هاشمی رفسنجانی با شکستن این سنت، مستقیماً از روز جهانی آزادی مطبوعات نام برد و به تحلیل وضعیت مطبوعات در ایران پرداخت.
آیت الله هاشمی رفسجانی:مطبوعات ما با آن چه در قانون اساسي آمده فاصله دارند
ـ۵۱ کلیک
www.isna.ir
هاشمي رفسنجاني: مطبوعات ما با آن چه در قانون اساسي آمده فاصله دارند هيچ قدرتي حق ندارد ملت ايران را از حق هستهيياش محروم كند آيتالله هاشمي رفسنجاني گفت: مطبوعات ما در حال حاضر با آن چه در قانون اساسي آمده فاصله دارند و بايد نيرومندتر و صحيحتر، مسوولانهتر و بالندهتر با مسائل واقعي جامعه برخورد كنند.
پاسخ وزیر علوم احمدینژاد به پرسش یک خبرنگار درباره تجمع دانشجویان؛«متاسف هستم از شما برخی خبرنگاران»!
ـ۲۷۴ کلیک
www.mehrnews.com
وی در ادامه فرمودند:«خوشم می آید که حکم صادر می کنید و تحلیل می کنید و قضاوت می کنید».هم چنین جناب زاهدی امر نمودند:«خبرنگار باید رسالت واقعی خود را دنبال کند».این در حالیست که پرسش خبرنگار درباره تغییر مدرک دانشکده های فنی،یکی از مهم ترین دغدغه های این روزهای دانشجویان این دانشگاه هاست که تاکنون نیز چند بار برای اعتراض به آن،تجمع کرده اند
یک کارت تبلیغ انتخاباتی که تاریخ شد: برای مقابله با اختناق و وحشت به هاشمی رای میدهیم
ـ۵۲۸ کلیک
crypticuniverse.blogspot.com
وبلاگ "مسیر یک ذره": «... یکی آمد و یک کارت تبلیغاتی به ما داد، همانی که عکسش را [در وبلاگ] گذاشتهام... آمدم خانه و آن کارت را به بابا نشان دادم. اوّل فکر کرد نوشتهاند «برای اختناق و وحشت به هاشمی رأی میدهیم». خندید. سالها خوانندهی وفادار کیهان بودن کار خودش را کردهبود. بعد نشانش دادم که قبل از «اختناق و وحشت» نوشتهاست «مقابله با»: برای مقابله با اختناق و وحشت.... خندهای ضعیفتر به استهزاء کرد. کارت را از او پس گرفتم. فکر کردم نگهش دارم و یکی دو سال بعد دوباره بسنجمش. نظر شما چیست؟ گشت ارشاد، لغو مجوّز نشریهها، سانسور کتابها، توصیهی وزیر به خودسانسوری، جمعآوری کتابها از نمایشگاه، کمکهای گشادهدستانه به ونزوئلا و لبنان و عراق و بولیوی و فلسطین، تعویض پیدرپی وزرا و خیلی چیزهای دیگر. آیا اوضاع آن قدر بد شده که بشود گفت اختناق و وحشت حاکم شده؟»
انتقاد هاشمی رفسنجانی ازغلو در مورد ائمه اطهار و انکار تروریستی بودن حادثه شیراز در روزهای نخست !
ـ۸۷ کلیک
www.aftabnews.ir
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت:« اغراق و غلو آفت جریان های مذهبی است و غلو در مورد ائمه اطهار(ع) باعث می شود که شیعیان تکفیر شوند که این به ضرر مکتب است». وی همچنین در مورد حادثه شیراز گفت :«ما شاهد یك حركت زشت تروریستی در حسینیه سیدالشهداء شیراز بودیم و در این حادثه مردمی كه برای شنیدن قران و موعظه آمده بودند به خاك و خون كشیده شدند؛ گرچه مسوولان امنیتی در روزهای اول منكر بودند كه این تخریب است، شاید به خاطر مصالحی كه خود تشیخص داده بودند، و ظلم كردند به مردمی كه آنجا مجروح شدند، 200 نفر آسیب دیدند و كسانی كه واقعا شهید شده بودند آنها را شهید نشناختند، ولی خب وزیر اطلاعات دیروز مساله را حل كرد و گفت تخریب است و یك عقده از دل مردم شیراز كه میدیدند نظریه اول درست نیست، باز كرد»
هاشمی رفسنجانی:مسئولان امنیتی به مجروحان انفجار حسینیه شیراز ظلم کردند
ـ۱۴۵ کلیک
www.isna.ir
گرچه مسوولان امنيتي در روزهاي اول منكر بودند كه اين تخريب است، شايد به خاطر مصالحي كه خود تشيخص داده بودند، و ظلم كردند به مردمي كه آنجا مجروح شدند، 200 نفر آسيب ديدند و كساني كه واقعا شهيد شده بودند آنها را شهيد نشناختند، ولي خب وزير اطلاعات ديروز مساله را حل كرد و گفت تخريب است و يك عقده از دل مردم شيراز كه ميديدند نظريه اول درست نيست، باز كرد.
حمایت هاشمی رفسنجانی از آزادی مطبوعات
ـ۱۷ کلیک
www.kargozaaran.com
آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: مطبوعات ما در حال حاضر با آنچه در قانون اساسی آمده فاصله دارند و باید نیرومندتر و صحیحتر، مسوولانهتر و بالندهتر با مسائل واقعی جامعه برخورد كنند. خطیب نماز جمعه تهران در خطبههای نماز جمعه با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی آزادی مطبوعات اظهار داشت: مطبوعات در حال حاضر دارای اهمیت زیادی هستند و در قرون اخیر میتوانند میدانداری كنند و در واقع جزء دستاوردهای عصر تمدن جدید برای بشر محسوب میشوند. وی افزود: باید گفت اطلاعرسانی كار بسیار بزرگی است و رسانهها وظیفه بزرگی برای آگاهی مردم و نظارت بر قدرتمندان و حكومتداران و همچنین بسیج مردم در جهت درست دارند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه اطلاعرسانی شأن انبیاست اظهار داشت: ما در ایران به خاطر خاطره تلخی كه از رژیم شاهنشاهی داشتیم در قانون اساسی بعد از پیروزی انقلاب توجه زیادی به مطبوعات كردیم و چهار اصل قانون اساسی به مطبوعات اختصاص داده شد و یك اصل آن به صدا و سیما.
ایران و زیمبابوه در صدر فهرست تهدید رسانهها
ـ۱۲ کلیک
radiozamaaneh.com
طی سال ۲۰۰۷ میلادی ۹۳ خبرنگار در جهان کشته شدهاند که نیمی از این تعداد در عراق بودهاست. دیدهبان رسانهای مؤسسه مطبوعات بینالملل، در گزارش سالانه خود که روز پنجشنبه منتشر شد نوشت: این آمار دومین رقم بالا در دهه اخیر است. بالاترین رقم در سال ۲۰۰۶ بود که طی آن ۱۰۰ خبرنگار جان خود را از دست دادند. این گزارش همچنین محدودیت آزادی مطبوعات را در آفریقا و خاورمیانه گسترده اعلام کرد و در این رابطه بهطور ویژه به ایران و زیمبابوه اشاره نمود. طبق گزارش مؤسسه مطبوعات بینالملل، دست یافتن به مجوز مطبوعاتی که برای کار خبرنگاری لازم است در ایران و زیمبابوه بسیار دشوار است.