۹ نشریه دیگر لغو مجوز شدند
کمتر از ۲۴ ساعت از پایان انتخابات دو هفته نامه "دنياي تصوير"، ماهنامه "بازنگري"، دو هفتهنامه "صبح زندگي"، هفته نامه "تلاش"، هفته نامه "به سوي افتخار"، هفته نامه "نداي ايران"، ماهنامه "هفت"، ماهنامه "شوكا" و دو هفته نامه "هاوار" به استناد تبصره 11 ماده 11 قانون مطبوعات توسط دادگاه مطبوعات به ریاست مرتضوی لغو مجوز شدند.
لینکها به ترتیب زمان مرتب شدهاند:
نفسهای آخر مطبوعات نهادی
ـ۲ کلیک
www.resanak.ir
رویکرد حاکمان در ایران نسبت به مساله مطبوعات در ماههای اخیر و پس از توقیف مجله زنان و پس از آن مجله دنیای تصویر نشان میدهد که بیم از نشریات منتقد سیاسی به بیم از نشریات نهادی تبدیل شده است و هر نشریهای که، حتا با تیراژ و توزیع محدود، به محفلی برای اندیشیدن و سخن گفتن تبدیل شود باید منتظر توقف فعالیت خود شود. در حقیقت نهادهای مطبوعاتی در ایران به عنوان اشکال ابتدایی نهادهای مدنی برای ایجاد فضایی برای طرح صداهای جدید در عرصه قدرت با مانع روبرو شدهاند و این روند برخورد با محافل تهدیدکننده نگاه هژمونیک درعرصه فرهنگ با توجه به یکدست شدن حاکمان افزایش خواهد یافت.
از دغدغههای نخستین امسال
ـ۳ کلیک
1saoshyant.blogspot.com
من از استحالهای که منجر به فرو افتادن از چیزی که انسانیت و آدمیتاش میخوانند، میترسم. همین خواستهی حداقلی که گفتم، برای من شده موجب ذکر و فکر مدام و ترس از اینکه دارند کم کم مجرای «خود بودن» را برای من تنگ میکنند تا آن چیزی شوم که دیگران میخواهند نه آن چه که خود به آن رسیدم. مثلاً چیزی شوم در حد عملهی دولت احمدی نژاد و لزوماً بهآن مفتخر هم باشم چرا که اینگونه بودنم خوشایند بالاتریهاست که چنینام میخواهند. این وضعیت برای من، احساس خفقانی را بهدنبال دارد که فراتر از طاقت و صبوریهای ذاتی من ایرانیست که قرنهاست با من همراه بوده و در خلق و خوی من سرشته شده.
رقابت تلویزیون ایران و شبکه قاچاق برای نمایش جدیدترین محصولات هالیوود
ـ۶۷ کلیک
www.alef.ir
خبرگزاري المان در گزارشي از تهران نوشت: بهمناسبت نوروز يعني سال جديد ايراني كه از ساعت پنج و 48 دقيقه بهوقت گرينويچ روز 5جشنبه شروع ميشود، شبكه تلويزيون دولتي ايران در طول 2هفته تعطيلات 22 فيلم جديد هاليوودي پخش خواهد كرد.خبرگزاري المان در گزارش خود نوشته است : ايرانيها از اين تصميم استقبال ميكنند و منتظر تماشاي جديدترين فيلمها هستند كه بخش اعظم آنها فيلمهاي پرفروش يا فيلمهاي برنده جايزه اسكار توسط شيطان بزرگ يعني اصطلاحي كه نظام سياسي ايران براي دشمن اصلي سياسي خود آمريكا بكار ميبرد ساخته شدهاند. این گزارش می افزاید: در حالي كه تلويزيون دولتي ايران اجازه دارد اين فيلمها را پخش كند هفته گذشته يك كميته نظارت مطبوعاتي وابسته به وزارت فرهنگ اين كشور 9نشريه سينمايي را صرفا به علت چاپ گزارشهايي در مورد همین فيلمها تعطيل كرد. يكي از نويسندگان اين مجلات كه تاكيد كرد ناماش فاش نشود گفت: خيلي جالب است كه نشان داده شدن اين فيلمها در تلويزيون دولتي براي ميليونها بيننده مشروع است اما ارایه اطلاعات در مورد همان فيلمها صرفا براي هزاران خواننده نه! اين مجلات به اتهام گزارش زندگيهاي خصوصي غيراخلاقي ستارگان خارجي سينما تعطيل شدند. گرچه اين مجلات صرفا تلاش ميكردند تا اطلاعاتي در مورد توليدات و هنرپيشگان هاليوودي با اندكي مايه محتاطانهاي از شايعات در مورد ستارگان مشهور در اختيار افكار عمومي قرار دهند.يك نويسنده ديگر كه ترجيح داد براي اجتناب از دردسر بيشتر از او اسم برده نشود اظهار داشت بهعنوان مثال نوشتن درباره حاملگي «آنجلينا جولي» غير اخلاقي است اما بيكار كردن دهها نويسنده در استانه نوروز نه ...
نطق افشاگرانه محسن آرمین در مجلس ششم درباره دادستان فعلی تهران
ـ۵۱۶ کلیک
siasatbaz.parsaspace.ir
(افشاگری مهم محسن آرمین درباره اقدامات خودسرانه قاضی سعید مرتضوی) .....همکاران عزیز من میدانم قاضی مرتضوی در سطحی نیست که بتواند بدون پشتوانه دست به چنین اقداماتی بزند , اما روی سخنم با شماست این اعمال خودسرانه و غیر مسئولانه در صورت سکوت و مسامحه من و شما قطعا در این حد باقی نخواهد ماند ...........اگر به راستی مومن هستید بدانید خداوند سزاوارتر از هر کسی برای ترسیدن است اکنون نشریات ما از بیم توقیف به دست قاضی مرتضوی به روزی افتاده اند که تیتر اول خود را هم به دستور او تنظیم میکنند گویی دادستان عمومی و انقلاب تهران هیچ ماموریتی جز بازداشت فعالان سیاسی , دستگیری روزنامه نگاران , توقیف مطبوعات و تعقیب دانشجویان ندارد ...........چرا فردی را به عنوان دادستان تهران انتخاب میکنند که به چیزی جز دستگیری و بازداشت افراد و اخذ اعتراف از آنان نمی اندیشد و برای فعالان سیاسی و مطبوعات هیچ حقوقی قائل نیست .............چرا علی رغم اینکه قاضی مرتضوی در دادگاه انتظامی قضات به خاطر تخلفات متعدد محکوم شده است نه تنها جلو اجرای حکم محکومیت وی گرفته میشود بلکه به دادستانی انقلاب و دادستانی عمومی پایتخت منصوب میشود ..........چرا علی رغم وجود قضات با تجربه و شریف در قوه قضاییه جوانی که سابقه ای در انقلاب ندارد و احکامش در دوران قضاوت تقریبا بدون استثنا نقض شده است باید به چنین مقامی منصوب شود ...........پس به نام خداوند متعال و برای رضای او در دفاع از استقلال و کیان نظام و پاسداری از آزادی های قانونی ملت اعلام میکنم , قاضی مرتضوی و حامیانش باید برکنار و در دادگاه به اعمال آنها رسیدگی شود شایسته نیست حیثیت و آبروی نظام هزینه حفظ افراد و دفاع از اعمال غیر مسئولانه آنان شود .........قاضی مرتضوی به دلایلی که عرض کردم عادل نیست و تصمیمات و احکامش درباره اشخاص فاقد اعتبار و غیر قانونی است .......انالله و انا الیه راجعون .
گزارش تصویری ایسنا از چهارشنبه سوری
ـ۱۷۵۶ کلیک
www.isna.ir
عکس های ایسنا از چهارشنبه سوری در تهران...
كیومرث پوراحمد: آقایان! تاریخ بخوانید! آقایان! تاریخ بخوانید!
ـ۱۳۹ کلیک
kargozaaran.com
همانقدر كه حكم زندان یعقوب یادعلی تاسفبرانگیز است، تعطیلی مجلههای «هفت» و «دنیای تصویر» هم تلخ و تاسفبرانگیز است. علی معلم، احمد طالبینژاد، مجید اسلامی، یعقوب یادعلی و همه اهل قلم و اندیشه و هنرمند میمانند و خواهند ماند. چه زنده باشند و چه نه. چه بنویسند و چه نه... من به دوستان توصیه میكنم كه كمی تاریخ بخوانند. آقایان! تاریخ بخوانید. آقایان! تاریخ بخوانید! نمونهها فراوانند.
سالي که نکوست از آخر اسفندش پيداست! / جواد طوسي
ـ۱۰ کلیک
www.etemaad.com
اين علي آقاي معلم ما هم آدم عجيبيه، صبح از لغو امتياز مجله اش (بعد از 17 سال انتشار بي وقفه) باخبر مي شود و شبش در جايگاه يک مجري توانا و مسلط در مراسم بازگشايي «سينما آزادي» قرار مي گيرد. خيلي آدم در اين دوره و زمانه که دائماً «ضدحال» به سويش پرتاب مي شود بايد متمرکز و واقع بين و صبور باشد تا در مناسبات روزمره و رفتار و برخوردهاي فردي و اجتماعي اش کم نياورد و ناخواسته «تابلو» نشود. وضعيت «علي معلم» در يکشنبه اين هفته مثل بازيگري بود که صبح خبر مرگ يکي از عزيزانش را مي دهند و بعدازظهرش بايد بازيگر نقش اصلي يک نمايشنامه تئاتر باشد که مورد استقبال زياد قرار گرفته است. او مرز ميان «نقش بازي کردن» و «خودش بودن» را با مهارت و هوشمندي رعايت کرد و در لابه لاي اجراي هنرمندانه اش، با استفاده از زبان طنز و تاويل، تصويري عيني از فضاي متناقض و پرکنتراست جامعه کنوني را ارائه داد. اگر مراسم بازگشايي «سينما آزادي» که به همت هيات مديره و مديرعامل خانه سينما برگزار شد را يک حرکت اصيل صنفي و فرهنگي بدانيم، جا داشت که جدا از مجري برنامه، فرد يا افرادي از جمع سخنرانان رسمي و غيررسمي به موضوع لغو امتياز يکي از دو نشريه شاخص و پرمخاطب سينمايي (دنياي تصوير) و نيز نشريه جدي و فرهنگي همکار قديمي مان احمد طالبي نژاد (هفت) اشاره مي کردند. آيا دوستان فکر نمي کنند که ممکن است در اهداف سترگ و متعالي پيش بيني شده، اين نهضت ادامه پيدا کند؟ اين فتح باب، به منزله دخالت در رسيدگي و تصميم گيري مستقل مراجع قانوني در چارچوب وظايف نوشته و نانوشته شان نيست، بلکه بحث بر سر اعمال نوعي موضع گيري منطقي و معقولانه در يک مجموعه صنفي و آسيب شناسي غيرمستقيم اين «رخداد فرهنگي» است.همين همدلي......
اعلامیه جهانی حق ریدن
ـ۴۱ کلیک
sinobe.blogfa.com
از آنجایی که ریدن حق مسلم ماست؛ از آنجایی که ریدن مسئلهای حیاتی است؛ از آنجایی که ریدن مفرحترین بخش زندگی هر انسانی است؛ از آنجایی که حیات و رشد گیاهان و در نتیجه انسانها وابستگی شدیدی به امر خطیر ریدن دارد؛ از آنجایی که تجربه نشان داده است که اندیشهی بشری در حین ریدن رشد خارقالعادهای میکند و نشاط حاصل از ریدن منشأ تمام اختراعات است؛ پس برای حفظ «حق ریدن بدون قید وشرط» ما امضاکنندگان این بیانیه مفاد زیر را تأیید و از آن با تمام قوا حمایت میکنیم:
به یاد دنیای تصویر.......عکس
ـ۴۶۰ کلیک
erfanna.blogspot.com
سالی که نکوست از بهارش پیداست... با توقیف دنیای تصویر یک قدم به سینمای ملی نزدیک شدیم.ان شا الله با توقیف مجلات فیلم، سینما و ادبیات، فیلم نگار و... به آن نزدیک تر خواهیم شد.
تحلیل گر موسسه کارنگی: قدرت و ثروت به طور کامل در دست سپاه قرار گرفته است
ـ۸ کلیک
www.asriran.com
پایگاه خبری بی بی سی در تحلیلی با پرداختن به این موضوع که هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را به سختی می توان انتخاباتی پرشور در تاریخ جمهوری اسلامی نامید، اعلام کرد: این انتخابات، تغییری مهم در ایران را که همان افزایش قدرت در میان نظامیان است، به نمایش می گذارد. سپاه پاسداران از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد، قدرت را در دست گرفته و فرماندهان سابق این سپاه از جمله خود رئیس جمهوری ایران، اکثر رده های بالای دولتی را به خود اختصاص داده اند. اکنون نیز انتظار می رود اعضای سپاه پاسداران اکثریت کرسی های مجلس را تصاحب کنند و بدین ترتیب قدرت روحانیت مسلمان شیعی ایران را تحت الشعاع قرار دهند. به گفته کریم سجادپور تحلیل گر کارنگی افزایش قدرت نظامیان در ایران نشانه ای از وقوع تغییرات مهمی در سیاست این است. وی ادامه داد:به نظر من سپاه در حال حاضر به عنوان فاکتور ایکس در هر دو صحنه سیاسی و اقتصادی به شمار می رود. یه ادعای او قدرت و ثروت به طور کامل در دست سپاه قرار گرفته است. ... سعید لیلاز یکی از افسران سابق سپاه پاسداران گفت: موقعیت کنونی سپاه را تشنه قدرت بیشتر ساخته است. می توانم به شما بگویم که نیروهای نظامی بی صبرانه خواهان دستیابی به قدرت و تاثیر سیاسی بیشتر هستند. آنها از قدرت کافی اقتصادی و مدیریتی برخوردارند. از میزان تجربه خوب در زمینه های اجرایی نیز بهره برده اند. ... بی بی سی در ادامه می آورد: اما در این بین غرب نیز باید از افزایش قدرت نظامی در ایران بیمناک باشد. با همه این حرف ها، این سپاه بود که سال گذشته ملوانان انگلیسی را به اسارت گرفت و اکنون نیز از سوی آمریکا به اتهام حمایت از شورشیان در عراق و تجهیز حزب الله و حماس، مورد سرزنش قرار می گیرد. از اینرو چنانچه نظامیان در دولت ایران به قدرت بیشتری دست یابند، می توان انتظار روند سازش ناپذیرتری را در مورد برنامه هسته ای ایران و حتی دخالت فعال تری در خاورمیانه را از سوی آنان شاهد بود! از همه مهمتر اینکه، ایران احتمالا شاهد شکل گیری دولتی یکدست تندرو خواهد بود و رویای غرب مبنی بر روی کارآمدن مجدد میانه روها در تهران قطعا بی حاصل خواهد ماند.