درگذشت استاد حاج قربان سلیمانی
قربان سليماني ۱۲۹۹-۱۳۸۶معروف به حاج قربان پيشکسوت دوتار نواز ايران د روستاي علي اباد قوچان به دنيا امد او از کودکي به دو تار نوازي علاقه داشت و افتخارات زيادي در عرصه هاي داخلي وخارجي به دست اورد که کسب مقام اول جشنواره موسيقي ليون فرانسه، احراز مقام ستاره جشنواره اوينيون فرانسه، اجراي دهها دوتار نوازي در کنسرتهاي موسيقي کشورهاي اروپايي، اسيايي و امريکا از ان جمله است.
لینکها به ترتیب زمان مرتب شدهاند:
گفتگوي منتشر نشده روزنامه قدس با استاد حاج قربان سليماني
ـ۱۷ کلیک
www.qudsdaily.com
* از استاد شجريان و كار با او بگوييد؟ **... خلاصه، من شجريان رو شناختم و اون يك شب ما رو دعوت كرد به خانه شان. من مشورت كردم گفتن اون مي خواد آهنگهاتون رو ضبط كنه. منم گفتم خوب ضبط كنه، صداي من كم ميشه يا شعر من تمام ميشه؟ از اين جريان گذشت و ما آمديم، دهات. يك ماهي گذشت و روز 7 فروردين، زنمان گفت كه بيا خانه مهمان داريم. ما آمديم ديديم شجريان با عليرضا برادرش و دخترش مژگان و پسرش و چند نفر ديگه آمدند و «ياد ايام» رو از من ضبط كردند. بعد شجريان كاست «ياد ايام» را داد و وقتي با او مصاحبه كردند، تنها گفت كه اين آهنگ از آن شمال خراسان است و نامي از قوچان و اينكه چه كسي آهنگ را به او داده، نبرد. بعد از يك سال عليرضا برادرش آمد خانه ما، صحبت از همين نوار «ياد ايام» شد. من گلايه كردم كه چرا شجريان در مصاحبه اشاره اي نكرده است كه آهنگ را از چه كسي گرفته است. بعد عليرضا رفته بود و به شجريان گفته بود. شجريان هم نام ما را در «شب، سكوت، كوير» آورد در حالي كه در آنجا من يك پنجه هم نزدم، پسرم زد. من و استاد حاج علي، فقط نشستيم و نگاه كرديم.
عکس های مراسم تدفین حاج قربان سلیمانی
ـ۱۱۸ کلیک
ent8.blogfa.com
مراسم به خاک سپاری هنرمند از دست رفته
تجليل از حاج قربان سليماني به شيوهي وزارت ارشاد احمدينژاد/خرج درمانش را ندادند تا هزينهي كفن و دفنش شود!
ـ۵۷ کلیک
www.mehrnews.com
این برای نخستین بار نیست که هنرمندی به علت بی توجهی مسوئولان زودتر از کف می رود و برای اولین بار هم نیست که انتقاداتی از این دست به مدیران فرهنگی می شود...یکی از همکاران در یادداشتی نوشته است که بیماری او با دومیلیون تومان قابل درمان بوده است و یکی دیگر از پژوهشگران با گله گزاری از بی توجهی مدیران مربوط و انتقاد از کاغذبازیهای موجود گفته که مدیران موسیقی در تهران مدارک بیمارستانی را برای رسیدگی به وضع جسمانی حاج قربان شرط لازم دانسته اند...با اين وجود بلافاصله پس از درگذشت حاج قربان سلیمانی وزیر ارشاد در پيامي تسليت گفت و معاونت امور هنری و اداره کل ارشاد خراسان کلیه هزینه های خاکسپاری و دیگر مراسم مربوط به درگذشت این هنرمند را قرار است تامین كند.آیا بهتر نبود این هزینه کفن و فن و دیگر مراسم که قطعا از هزینه درمان دو ماه پیش حاج قربان بیشتر می شود قبلا صرف او می شد؟
یک اشتباه بزرگ در حاشیه خبر فقدان استاد بزرگ موسیقی حاج قربان سلیمانی
ـ۱۵ کلیک
www.rooznameha.com
روزنامه حیات نو در شماره امروز ( ۰۲-۱۱-۸۶ ) به اشتباه تصویر (( استاد نور محمد درپور )) را به جای حاج قربان در صفحه اول خود چا پ نموده است. جاي تعجب كه هيچكس موجه آن نشده. خدا عمر بلند به استاد (( نور محمد درپور )) عنايت فرمايد.
ناز ساز حاج قربان ... ! ــــــــــ ( محمد علی ابطحی )
ـ۲۷۹ کلیک
www.webneveshteha.com
حاج قربان خراسانی دوتار زن معروف آن دیار درگذشت. از زمانی که وزارت ارشاد بودم خیلی میدیدمش و بارها با او هم صحبت شده بودم. موسیقیهای محلی در ایران واقعاً غریب هستند. هنرجویان یا موسیقیهای جهانی را میخوانند و مینوازند و یا موسیقیهای معمول ایرانی را؛ موسیقیهای بومی کمتر مورد توجه قرار میگیرد. حاجی یکی از آنان بود که عمر خود را صرف موسیقی بومی بخشی منطقهی قوچان کرد. اولین بار در دوران وزارت آقای خاتمی، در سال ۶۹، در کنسرتی که در تأتر شهر برگزار شده بود، بهصورت علنی نواخت. آنقدر آن موسیقی ایجاد شور و شوق کرد که استاد شجریان روی صحنه رفت و حاجی را بوسید. دوست خوبم آقای خوشرو که معاون هنری وزارت ارشاد آن روزها بود برایم نقل میکرد که یک بار حاج قربان خصوصی به من گفته بود که نمیدانم چرا این سازم گاهی با من واقعاً قهر میکند؛ چند روز نازش را میکشم؛ وقتی آشتی میکند آن قدر میزنم که خودم هم نمیفهمم چهقدر ساز زدهام. حاجی در فستیوال اوینیون فرانسه هم به همت ارشاد آن روز شرکت کرد. معروف بود دو هزار خبرنگار آن را پوشش میدهند. وقتی حاج قربان زد، آن قدر جاذب بود که عکسش را پشت جلد لیبراسیون چاپ کردند. خدا رحمت کند کیومرث صابری (گل آقا) را؛ نقل میکرد با خوشرو همراه حاجی بودند؛ آن قدر مردم ازدحام کردند که از حاجی امضا بگیرند که نتوانستیم به موقع به فرودگاه برسیم و با پرواز بعدی به ایران آمدیم. حالا که او رفته است؛ تلاش و تلنگری برای احیای موسیقیهای محلی باید انجام داد؛ به خصوص کسانی که فرزندان مناطق صاحب موسیقی بومی هستند، در این مورد وظیفهی بیشتری دارند. خدا رحمتش کند.
هنر هنرمندان ایرانی پس از مرگ شناخته می شود
ـ۱۶ کلیک
www.mehrnews.com
بازتاب گسترده خبر درگذشت حاج قربان سلیمانی نشان می دهد که وقتی هنرمندان از دست رفتند جایگاه آنان به جامعه معرفی می شود. عثمان محمد پرست هنرمند موسیقی دان خراسانی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: حاج قربان انسان فرهیخته و عارفی بود که برای هنر موسیقی اش احترام و ارزش خاصی قائل بود. وی ضمن ابراز تاسف از درگذشت این هنرمند فرهیخته گفت: وی به طرز ماهرانه ای دو تارمی نواخت اما با این وجود در هر مراسمی شرکت نمی کرد و برای هنر خود ارزش قائل بود. محمد پرست تصریح کرد: وی یکی از هنرمندان بخشی موسیقی بود که بخشش و لطفش در آهنگ تارش به وضوح قابل مشاهده بود. محمد پرست افزود: خبر فوت این هنرمند و منعکس کردن زندگینامه وی از رسانه ها، همه نشان از شناخت ناکافی ما از میراثهای فرهنگی کشورمان است که بعد از مرگ هنرمند، هنر وی به جامعه شناسانده می شود. وی در پایان خواستار همکاری مسئولان برای شناساندن هنرمندان در قید حیات شد و تاکید کرد: اگر هنرمندان در زمان حیات به جامعه معرفی شوند، مردم از این میراثها و ارزشهای فرهنگی بهره بیشتری خواهند برد. استاد عثمان محمدپرست نیز از استادان دوتار نوازی خراسان بزرگ است که معروفیت و محبوبیت جهانی دارد و هم اکنون روزگار پیری را می گذراند.
با زخمه های عشق / عکس/
ـ۳۸۵ کلیک
radiozamaaneh.com
دو تصویر از حاج قربان سليمانی استاد پيشكسوت موسيقي مقامی خراسانی
حاج قربان سليماني: هنگامى كه ساز مینوازم٫ سازم ديگر ساز من نيست٫ من ساز منم.
ـ۱۱۷ کلیک
www.farhangsara.com
- بايد با ساز مهربان و شکيبا بود. تو عاشق سازي، نه ساز عاشق تو. وقتي که ساز و نوايش آدم را گير بيندازد ديگر نمیتواني از چنگش خلاص شوي. در اين حال است که از خود بيخود میشوم٫ حساب زمان از دستم در میرود و تمام بدنم خيس عرق میشود. ساز گويي بال در میآورد، خودش را به اين طرف و آن طرف میکشد. سيم هايش جان میگيرند و با هر پنجه من به فرياد و لرزه در میآيند .