درگذشت استاد حاج قربان سلیمانی
قربان سليماني ۱۲۹۹-۱۳۸۶معروف به حاج قربان پيشکسوت دوتار نواز ايران د روستاي علي اباد قوچان به دنيا امد او از کودکي به دو تار نوازي علاقه داشت و افتخارات زيادي در عرصه هاي داخلي وخارجي به دست اورد که کسب مقام اول جشنواره موسيقي ليون فرانسه، احراز مقام ستاره جشنواره اوينيون فرانسه، اجراي دهها دوتار نوازي در کنسرتهاي موسيقي کشورهاي اروپايي، اسيايي و امريکا از ان جمله است.
لینکها به ترتیب امتیاز مرتب شدهاند:
حاج قربان سلیمانی درگذشت
ـ۱۴۸ کلیک
radiozamaaneh.com
حاج قربان سليماني" استاد پيشكسوت موسيقي مقامي خراساني عصر روز يكشنبه در شهرستان قوچان درگذشت. به گزارش ایرنا، سليماني از استادان بزرگ موسيقي مقامي خراسان بود كه صدها برنامه هنري موسيقي درداخل و خارج از كشور برگزار كرده بود. وی امروز براثر كهولت سن در ۸۵سالگي درگذشت. مراسم تشییع اين استاد بزرگ موسيقي صبح روز دوشنبه ازمنزل وي درقوچان با حضور جمعي ازمسوولان، دوستداران موسيقي و اقشار مردمي تشييع خواهد شد. حاج قربان سلیمانی ،تنها بازمانده از بخشی های خراسان از هشت سالگی دو تار به دست گرفت و نزد پدرش که از نوازندگان صاحب نام دو تار شمال خراسان به شمار میرفت ،به شاگردی پرداخت او هنگام درگذشت پدر، 22 سال سن داشت و از آن پس نزد غلامحسین بخشی جعفر آبادی، حاج محمد بخشی قیطانی و عوض بخشی به آموختن دو تار روی آورد. اما کار حاج قربان از دوتار نوازی در مراسم عروسی، ختنه سوران، شیرینی خوران از سال 1321 آغاز کرد. و از سال 1346 تا 1366 دست به ساز نبرد ،علت آن هم اعتقادات و پای بندی وی به سخنان متشرعین بود که باعث شد او ساز را به کناری نهد، اما وقتی روحانیون دیگری به وی توصیه کردند که موسیقی موهبتی الهی است، دوباره ساز در دست گرفت و به نواختن پرداخت. او فعالیت مجددش را از سال 1367 با برنامه تلویزیونی " اندیشه هنر" شروع کرد و درسال 1369 در جشنواره موسیقی فجر، نوازنده برتر انتخاب شد و از آن سال به بعد هم به عنوان داور در جشنواره موسیقی فجر حضور یافت.
ناز ساز حاج قربان ... ! ــــــــــ ( محمد علی ابطحی )
ـ۲۷۸ کلیک
www.webneveshteha.com
حاج قربان خراسانی دوتار زن معروف آن دیار درگذشت. از زمانی که وزارت ارشاد بودم خیلی میدیدمش و بارها با او هم صحبت شده بودم. موسیقیهای محلی در ایران واقعاً غریب هستند. هنرجویان یا موسیقیهای جهانی را میخوانند و مینوازند و یا موسیقیهای معمول ایرانی را؛ موسیقیهای بومی کمتر مورد توجه قرار میگیرد. حاجی یکی از آنان بود که عمر خود را صرف موسیقی بومی بخشی منطقهی قوچان کرد. اولین بار در دوران وزارت آقای خاتمی، در سال ۶۹، در کنسرتی که در تأتر شهر برگزار شده بود، بهصورت علنی نواخت. آنقدر آن موسیقی ایجاد شور و شوق کرد که استاد شجریان روی صحنه رفت و حاجی را بوسید. دوست خوبم آقای خوشرو که معاون هنری وزارت ارشاد آن روزها بود برایم نقل میکرد که یک بار حاج قربان خصوصی به من گفته بود که نمیدانم چرا این سازم گاهی با من واقعاً قهر میکند؛ چند روز نازش را میکشم؛ وقتی آشتی میکند آن قدر میزنم که خودم هم نمیفهمم چهقدر ساز زدهام. حاجی در فستیوال اوینیون فرانسه هم به همت ارشاد آن روز شرکت کرد. معروف بود دو هزار خبرنگار آن را پوشش میدهند. وقتی حاج قربان زد، آن قدر جاذب بود که عکسش را پشت جلد لیبراسیون چاپ کردند. خدا رحمت کند کیومرث صابری (گل آقا) را؛ نقل میکرد با خوشرو همراه حاجی بودند؛ آن قدر مردم ازدحام کردند که از حاجی امضا بگیرند که نتوانستیم به موقع به فرودگاه برسیم و با پرواز بعدی به ایران آمدیم. حالا که او رفته است؛ تلاش و تلنگری برای احیای موسیقیهای محلی باید انجام داد؛ به خصوص کسانی که فرزندان مناطق صاحب موسیقی بومی هستند، در این مورد وظیفهی بیشتری دارند. خدا رحمتش کند.
گنجشک ها هم می گفتند حاج قربان بنواز!
ـ۳۰۹ کلیک
www.aavang.ir
سال هزار و سیصد و هشتاد و یک به خانه ی استاد حاج قربان سلیمانی رفته بودیم ...... استاد می گفت: هر بار لب بالکن می نشینم ودوتار می زنم ،گنجشکی می آید و روی دسته ی سازم می نشیند ، من که می نوازم او هم می خواند و وقتی از ساز زدن باز می ایستم ، گنجشک خاموش می شود و نگاهم می کند که: بنواز !
استاد قربان سليماني درگذشت
ـ۶۹ کلیک
www.hamshahrionline.ir
قربان سليماني استاد پيشكسوت موسيقي مقامي خراساني عصر يكشنبه 30 دي در قوچان دارفاني را وداع گفت. استاد سليماني از استادان بزرگ موسيقي مقامي خراسان بود كه صدها برنامه هنري موسيقي درداخل و خارج از كشور برگزار كرده بود
زنده یاد استاد حاج قربان سلیمانی (قربان بخشی)
ـ۲۳۵ کلیک
goodarzidotar.com
در سال 1369 صدا و سیمای خراسان اقدام به معرفی نوازندهای گمنام نمود. این هنرمند حاج قربان سلیمانی بود. طولی نکشید که از طرف مسئولین مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تهران دعوت گردید و چند اجرا در تئاتر شهر و تالار وحدت و در هزاره فردوسی نام او را بر سر زبانها انداخت. در سال 1370 در جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به اجرای برنامه پرداخت و موفق به دریافت لوح زرین و دیپلم افتخار گردید. سپس به عنوان کارشناس موسیقی مقامی در جشنوارههای بینالمللی موسیقی فجر در کنار داوران نشست. استاد حاج قربان سلیمانی در سال 1370 در جشنواره اونییون فرانسه به اجرای برنامه پرداخت که مورد استقبال عموم حاضرین قرار گرفت و به عنوان یک استاد جهانی دوتار مطرح گردید.
زندگينامه: قربان سليماني (1299-1386)
ـ۷۴ کلیک
www.hamshahrionline.ir
قربان سليماني معروف به حاج قربان پيشکسوت دوتار نواز ايران درسال 1299 در روستاي علي اباد قوچان به دنيا امد او از کودکي به دو تار نوازي علاقه داشت و افتخارات زيادي در عرصه هاي داخلي وخارجي به دست اورد که کسب مقام اول جشنواره موسيقي ليون فرانسه، احراز مقام ستاره جشنواره اوينيون فرانسه، اجراي دهها دوتار نوازي در کنسرتهاي موسيقي کشورهاي اروپايي، اسيايي و امريکا از ان جمله است. قربان سليماني در داخل کشور هم مقامهاي برتر جشنواره موسيقي فجر ايران بين سالهاي 69 تا 71 را به دست اورد و 12 دوره متوالي داور ثابت جشنواره هاي موسيقي مقامي کشور بود. این نوازنده چیره دست خراسانی از دست سیدمحمدخاتمی رییس جمهوری وقت نشان درجه 2 فرهنگ و هنر دولتی دریافت کرده بود
گفتگوي منتشر نشده روزنامه قدس با استاد حاج قربان سليماني
ـ۱۶ کلیک
www.qudsdaily.com
* از استاد شجريان و كار با او بگوييد؟ **... خلاصه، من شجريان رو شناختم و اون يك شب ما رو دعوت كرد به خانه شان. من مشورت كردم گفتن اون مي خواد آهنگهاتون رو ضبط كنه. منم گفتم خوب ضبط كنه، صداي من كم ميشه يا شعر من تمام ميشه؟ از اين جريان گذشت و ما آمديم، دهات. يك ماهي گذشت و روز 7 فروردين، زنمان گفت كه بيا خانه مهمان داريم. ما آمديم ديديم شجريان با عليرضا برادرش و دخترش مژگان و پسرش و چند نفر ديگه آمدند و «ياد ايام» رو از من ضبط كردند. بعد شجريان كاست «ياد ايام» را داد و وقتي با او مصاحبه كردند، تنها گفت كه اين آهنگ از آن شمال خراسان است و نامي از قوچان و اينكه چه كسي آهنگ را به او داده، نبرد. بعد از يك سال عليرضا برادرش آمد خانه ما، صحبت از همين نوار «ياد ايام» شد. من گلايه كردم كه چرا شجريان در مصاحبه اشاره اي نكرده است كه آهنگ را از چه كسي گرفته است. بعد عليرضا رفته بود و به شجريان گفته بود. شجريان هم نام ما را در «شب، سكوت، كوير» آورد در حالي كه در آنجا من يك پنجه هم نزدم، پسرم زد. من و استاد حاج علي، فقط نشستيم و نگاه كرديم.
زخمه های عشق - فیلمی در مورد حاج قربان سلیمانی
ـ۲۰۱ کلیک
www.youtube.com
به کارگردانی مجید حمیدیان - به ظاهر فیلم چندین سال یش ساخته شده اما به خوبی زندگی سرشار از عشق به موسیقی او در کنار همسرش را نشان می دهد. حاج قربان سلیمانی در روستای علی آباد قوچان زندگی می کرد و به لهجه ترکی آوازهای زیبایی دارد. سادگی زندگی روستایی این مرد موج می زند. چنانکه به گفته محسن نامجو به عنوان یکی از منابع موسیقی مقامی برای وی بوده است.
مهاجرانی : حاجی قربان اصلا شنیدن ساز تو نه تنها حرام نیست که به فتوای غزالی واجب است
ـ۱۶۱ کلیک
mohajerani.maktuob.net
حاج قربان می گفت: "وقتی ساز می زنم همه چیز را از یاد می برم. در وضعیت معمولی نشستن برایم سخت است؛ نیم ساعتی که می نشینم، خسته می شوم. اما ساز که می زنم؛ تو بگو دوساعت؛ سه ساعت می زنم. دیگر حواسم به چیز دیگری نیست." می گفت من با سازم حرف می زنم. ساز به من می گوید؛ حالا بزن یا نزن. مثل پرنده است. نمی دانم او ساز من است یا من ساز او...وقتی ساز می زنم سیم هایش زنده می شود...کار عشق است. در آغاز میانسالی، وقتی از سفر مکه باز گشته بود، طلبه قشری به او گفته بود؛ سازش را کنار بگذارد. شانزده سال دوتارش خاموش مانده بود تا روحانی درس خوانده حکیمی به او توصیه کرده بود، که ساز بزند. می گفت: وقتی سازم را کنار گذاشتم، از حسرت و دلتنگی دو سه سالی مریض بودم...گفتم؛ حاجی قربان اصلا شنیدن ساز تو نه تنها حرام نیست که به فتوای غزالی واجب است ! حاج قربان و سازش، ترکیب شگفت انگیزی بودند. شمیم خراسان بزرگ، عطر فرهنگ؛ از صدای او و سازش به مشام می رسید.