روز جهانی زن
مراسم روز جهانی زن در ایران ، همواره جنجال برانگیز بوده است. با وجود دستگیری فعالان حقوق زن اندکی پیش از 8 مارس، گروههای فعال در این زمینه قصد دارند تجمعی روبروی ساختمان مجلس برگزارکنند.
لینکها به ترتیب امتیاز مرتب شدهاند:
ابراهیم نبوی: برای خواهرم، شادی صدر ـ۲۰۴ کلیک
doomdam.com
شادی صدر برای من مثل یک خواهر کوچک است، خواهری که حداقل هجده سال است خوب میشناسمش، اگرچه او را هم مثل خواهران دیگرم چهار پنج سالی است ندیدم. شادی از آنهاست که از سن دوازده سیزده سالگی تمام وجودش و فکرش و روحش را خودش معماری کرده و ساخته است. وقتی هنوز هجده سالش نشده بود، اولین کارهایش را با سروش نوجوان شروع کرد. در همان روزها که محسن مخملباف قهر کرد از حاجی زم و عطای حوزه را به لقای آن بخشید و داستان واجبی های ارسالی حوزه به جبهه های جنگ رفت توی شعرنوی مرحوم حسن حسینی و خرمالوهای حیاط حوزه هنری وارد ادبیات معاصر شد.
من دارم دیوونه می شم-خورشید خانوم ـ۱۰۰ کلیک
khorshidkhanoom.com
فکر کنین، اگه یه نفرشون، یا سه نفرشون فقط تو زندان بود، الان کلی زوم کرده بودیم. داد و بیداد کرده بودیم. اگه فقط آسیه بود، اگه فقط پرستو بود، اگه فقط شادی بود، اگه فقط نوشین بود، اگه فقط مریم بود، اگه فقط پروین بود، اگه فقط... حالا همه اشون هستن. همه این زنای دوست داشتنی زحمت کش باهوش شجاع، پس چرا ساکتیم؟
روایت آسیه امینی از خشونت در بهارستان ـ۹۶ کلیک
dw-world.de
آسيه امينى: خشونت خيلى شديد بود. شدت خشونت طورى بود كه ما حتى نتوانستيم دوستانمان را پيدا كنيم. با وجوديكه اعلام كرده بوديم ما فقط به قصد نفى خشونت مىرويم كار به حرف زدن نكشيد.من و خانم مرضيه مرتاضى و خانم فاطمه گوارايى كه با هم بوديم هر سه به شدت كتك خورديم. دوستان ديگر هم همينطور. شهلا انتصارى و رضوان مقدم هم همينطور كه امروز صبح همه آزاد شديم، هم كتك خورديم و هم اين كه هيچ اطلاعى از ساير دوستانمان نداريم.
من پر از دردم... ـ۷۷ کلیک
farnaaz.info
پرستو نوشته اطراف مجلس شلوغ است و خانم گوارایی و مرتاضی را به شدت زدند...مگر مجلس خانه ملت نیست؟ مگر ملت حق ندارد هر زمان شکوه ای داشت و خواسته ای آنجا جمع شود و صدا و خواسته خود را به گوش نمایندگان ملت برساند؟من پر از دردم... تا کی با این بهانه دم دستی که این ها نماینده زنان ایران نیستند، میخواهید خواسته های زنان را نادیده بگیرید و آنها را سرکوب کنید؟ چه کسی ادعا کرد نماینده همه زنان ایران است؟ چه کسی اصلن می تواند چنین ادعای بزرگ و احمقانه ای داشته باشد؟ تا چه زمان می خواهید صدای این بخش از زنان را نشنوید؟ تا کی برای چهارتا و نصفی حق بدیهی انسانی باید کتک خورد، تحقیر شد، بازداشت شد و به هزار انگ متهم؟
حمله به تجمع زنان در مقابل مجلس ـ۱۴۵ کلیک
parastood.ir
نيروهای ضد شورش و انتظامی مردم را، که میگويند حدود هزار نفر هستند، با ضرب و شتم(بيشتر با باتوم) پراکنده کردهاند. خيابانهای اطرافِ مجلس شلوغ است و ملت را گروهگروه کردهاند که کنترلشان راحتتر باشد. چهرههای فعال سياسی و اجتماعی از جمله خشايار ديهيمی و بابک احمدی هم در ميان جمع ديده شدهاند و بسياری از سازمانهای غيردولتی و گروههای فعال زنان حضور داشتهاند. خانم گوارايی و مرضيه مرتاضی را به شدت زده اند با باتوم و لگد. میگويند اطرافِ مجلس به شدت شلوغ است و نمیگذارند آدمها به هم نزديک شوند. نيروهای انتظامی فعالاند.
گفتگوی صدای آمريکا با اکبر گنجی در باره سرکوبها و شرايط خفقان بار کنونی در ايران ـ۷۴ کلیک
voanews.com
+ فايل صوتي_ اکبر گنجی روزنامه نگار و فعال حقوق بشر در پاسخ به سئوال خبرنگار بخش فارسی صدای آمريکا در مورد ارزيابی وی از فراگير شدن دامنه اعتراضات اقشار مختلف جامعه از قبيل معلمان و کارگران و مطالبات حقوق زنان در اين برهه زمانی خاص که توجه مجامع بين المللی به مسئله هسته ايی ايران معطوف است پاسخ داد.
عكس هايي از مراسم 8 مارس پارسال، مقابل تئاتر شهر ـ۲۱۸ کلیک
ernesto.blogfa.com
بمان مادر، بمان در خانه ي خاموش خود، مادر
آمريکا برخورد جمهوری اسلامی با زنان را محکوم کرد ـ۲۲ کلیک
radiofarda.com
وزارت امور خارجه آمريکا، اعلام کرد که عمیقا از حمله نيروهای انتظامی و امنيتی جمهوری اسلامی به تجمع مسالمت آمیز فعالان حقوق زنان در تهران در روز جهانی زن برآشفته است. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت:« این اقدامات سرکوبگرانه توسط رژیم جمهوری اسلامی نشان می دهد مقامات ایران در مقابل بیان نظرات مستقل مردم ایران توانایی بردباری و تحمل ندارند.»